Artikel 1-24 van 25

per pagina
  1. 1
  2. 2

Artikel 1-24 van 25

per pagina
  1. 1
  2. 2

adidas Superstar

Van basketbalschoen naar lifestyle sneaker

De adidas Superstar sneaker gaat al behoorlijk lang mee. In 1969 werd de Superstar geïntroduceerd als basketbalschoen. Het was voor het eerst dat er een basketbalschoen gemaakt werd die van leer was en geen hoge schacht had. De kenmerkende rubberen neusbescherming zorgde ervoor dat hij direct veel aandacht kreeg en het leverde de adidas Superstar de bijnaam ‘shelltoe’ op. De beste basketballers uit de NBA sportten op de Superstar. Pas later, in 1983, kwam de adidas Superstar ook in het modebeeld voorbij. De leden van rapgroep Run DMC droegen de sneakers zonder veters en met de tong buiten de schoen om zo een statement te maken en maakten de sneakers daarmee wereldberoemd. Na sporters en muzikanten begonnen ook skaters, b-boys en studenten de Superstar te dragen. Zij begonnen ook met het gebruik van platte veters in plaats van ‘normale’ veters, waardoor de sneaker weer een andere uitstraling kreeg.

adidas Superstar in verschillende kleuren

De originele adidas Superstar sneakers werden gemaakt met een zwart/goud logo op de tong. De sneakers zelf waren zwart, navy, wit en rood. Maar vandaag de dag vind je de adidas Superstar sneakers in alle kleuren van de regenboog. 2015 is het jaar van de adidas Superstar. adidas viert de 45e verjaardag van deze iconische sneakers en krijgt hierbij hulp van niemand minder dan Pharrell Williams. De focus hierbij ligt op kleur! Bij The Athlete's Foot vind je daarom naast de klassieke varianten ook de zwarte, groene, roze en blauwe uit de adidas Superstar collectie.
 

adidas Superstar: eens hot, altijd hot

Wij zijn (niet eens stiekem) ontzettend fan van de adidas Superstar. Wit, zwart, zwart met wit, wit met zwart, gekleurd, metallic, leer, suède.. het maakt ons eigenlijk niet eens zoveel uit. En wij zijn niet de enige, want alleen al in 2015 gingen er ruim 15 miljoen Superstars over de toonbank. Hebben we het dus nog niet eens over 2016 en 2017. Kortom, de Superstar werd door iedereen omarmd! Tegenwoordig heb je hem in allerlei verschillende uitvoeringen en uiteraard voor zowel mannenvrouwen als kids. Niet alleen de witte uitvoering met zwarte strepen is mateloos populair, maar je ziet ook zwarte, compleet witte en met de Pharell Williams collectie uit 2016 voegde adidas in een keer alle kleuren van de regenboog toe.