Converse

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Converse

Lage All Stars, Hoge All Stars, winter boots of baby All Stars; Online bij The Athlete's Foot vind je een grote collectie Converse sneakers.

Converse All Stars sneakers

De meest bekend sneaker van Converse is de Chuck Taylor ‘All Star’. Zowel de lage modellen (Converse Ox) als de hoge, (converse Hi) zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en materialen. Dit maakt de Converse sneakers tot een echte musthave voor in je sneakercollectie.
Met name festivalgangers zweren bij Converse sneakers. De lichtgewicht, comfortabele sneakers zijn voor veel festival liefhebbers favoriet. De sneakers zijn tijdloos en passen bij elke stijl en outfit.

Converse Geschiedenis

In 1917 werden voor het eerst de Converse All Star basketbalschoenen geïntroduceerd. Deze Converse sneakers hadden een rubberen zool en linnen bovenkant, in eerste instantie alleen in de zwarte variant. Basketballer Chuck Taylor werd ambassadeur voor het schoen en maakte hem bekend in de VS. Zijn handtekening werd in 1923 toegevoegd aan de All Star en tot zijn dood in 1969 werkte hij nog aan de promotie van het model. In de jaren ’70 nam de populariteit in de basketbal scene af, maar herleefde het model in de muziek scene. Vandaag de dag zijn de Converse sneakers een must have en zijn ze verkrijgbaar in de core kleuren (rood, zwart, grijs, navy, roze , creme en wit) maar ook in seizoenskleuren en met allerlei prints als panterprint, glitters, stippen, de Amerikaanse vlag, etc.